Wo Feh Kultur Center

Kultur, barnbibliotek, teater, dans, museum, musik, film

Målning av S. Korkordi

Denna sida uppdateras allt eftersom

Jag tror på människans inneboende förmåga att växa och vidga sitt sinne när möjlighet ges för detta. Jag tror att kulturen har den sprängkraft som behövs för att initiera detta växande.

Efter att ha arbetat i fyra års tid i Ghana med projektet "African Cinderella" har jag återigen insett vilken oerhörd kraft, inte minst till förändring, som en teaterföreställning kan ha på dess publik! Detta har gjort att jag vill göra mer teater i Ghana, men även möjliggöra för andra former av kulturuttryck.

Jag vill skapa ett KULTURCENTER i hjärtat av Accra där en helt ny generation av kulturintresserade unga människor skall få tillgång till film, musik, och teater, Något som även kommer att bidra till en ökad demokratisering process, eftersom kultur får oss att reflektera över oss själva och det samhälle vi lever i.

Centret skulle bestå av 3 kulturverksamheter ;  en teater, ett barnbibliotek och ett litet museum, stöttade av 3 kommersiella verksamheter ; en restaurang, ett litet hotell och en museishop. Tanken är att skapa en långsiktig hållbar kulturverksamhet som inte är beroende av myndighetsstöd. Teatern skall också vara en turnerande sådan.

För att nå detta mål kommer jag att arbeta mot flera mindre mål. Det första målet var "African Cinderella".

Det andra är en ny föreställning " Häxorna i Gambaga", ett samarbete med författaren och dokumentärfilmaren Yaba Badoe och en fast repetitionslokal.

Wo Feh är Ga språk och betyder "vi alla".

 

Scenen Är Min [alt. Min Teater] 'Pilot' from Holden Caulfield. on Vimeo.

 

En produktion av VIDVINKEL webb & teknik