må 2 maj

Vi får teaterpris!

Suddig bild på två glada människor! Jag och min producent Mansour Hosseini tar emot pris för African Cinderella på teaterbienalen i Gävle.

Kommentarer(1) - Läs/Skriv

fr 6 maj

Sapmi 4ever!

Vilken fin förställning det var ikväll av "What´s up Sapmi!" på Dramaten ikväll! Härligt!

Det är märkligt att jag som är regissören fortfarnde kan skratta och drabbas av det som sker och sägs på scen. När Ylva gjorde sim första jojk fick jag tårar i ögonen...

Kommentarer(0) - Läs/Skriv

sö 1 maj

Afrika är framtiden !

Jag blev helt kär i denna t-shirt från första gången jag såg den, eftersom jag känner att texten är sååå sann! T-shirten är skapad av Nicolas Premier, en innovativ fotograf och son till en fransk mor och kongolesiska far.

Under 2001 gjorde Nicolas Premier en resa till Kongo för att bekanta sig med sina rötter. Chockad av vad han såg i huvudstaden Brazzaville som var svårt härjat av kriget, beslöt han att göra något som skulle kunna vara till ett visst stöd. Han började producera målningar och fotografier fokuserade på fattigdomen i Afrika. Han släppte också en serie kläder med mantrat "Afrika är framtiden".

Inledningsvis avsåg Nicolas Premier att hans enkla klädlinje skulle  vara en engångsföreteelse och ett komplement till hans konst utställningar, men t-shirtsen blev snabbt popularära bland aktivister och kändisar och syns nu lite varstans i världen.

Du kan köpa Nicolas t-shirt här.

Afrika är framtiden, även om delar av kontinenten fortfarande kämpar med krig, svält och olika svåra sjukdomar. Men det är inte mer hela Afrika än att knarkarna som går på Europas gatorna berättar hela bilden om Paris, Berlin eller Stockholm ...

Idag var jag påmind om den framtiden som är inom räckhåll för Afrika och då särskilt Ghana när jag pratade med en Ghanansk regissör boendes här i Sverige. Det visade sig att vi bägge delar en passion och längtan om att återvända till Ghana för att där arbeta med olika kulturprojekt.

Eish, jag saknar verkligen Ghana paa! :)

Nicolas Premier, Ghana, Afrika, Africa

Kommentarer(1) - Läs/Skriv

to 5 maj

Vår i Stockholm!

Även om vi här i Stockholm nyligen upplevede en köldknäpp, så är våren äntligen på väg. Underbart!

Vår, Spring, Stockholm

Kommentarer(0) - Läs/Skriv

En produktion av VIDVINKEL webb & teknik