ti 3 september

Ny VD och Konstnärlig ledare för Västerbottensteaterna!

Västerbottensteatern, Fransesca Quartey, ny vd Västerbottensteatern

KÄRA PUBLIK!

Som nybliven Västerbottning och Skellefteåbo är det med stolthet och stor glädje jag hälsar er välkomna till en ny och spännande höstsäsong här på Västerbottensteatern!

En säsong som ger möjlighet att betrakta livet och oss själva ur alla möjliga vinklar och vrår. Det blir en finstämd berättelse från ett lasarett, musikalisk historia om ett callcenter i Bastuträsk och en nyskriven betraktelse över hur vi alla sitter fast i det nät som vävs från dator till dator. Och så blir det berättarteater för de allra minsta. En skröna från de afrikanska vidderna som hittat vägen hit och ner i den västerbottniska myllan. Och då har jag inte ens börjat tala om våra gästspel, populära lunch & afterwork program eller den fantastiska verksamhet som UngHästen bedriver. Jag säger bara – kom och känn kraften!


När jag hösten 2012 tackade ja till jobbet som chef på Västerbottensteatern hade jag, det måste erkännas, en något oklar bild av länet. Visserligen visste jag att man i regionen tog sina författare och hockey på stort allvar, men jag visste nästan ingenting om människorna som bodde där eller orterna de kom från. Orter med magiska namn som Dorotea, Vilhelmina och Sorsele.  

Jag har alltid varit svag för den norra delen av Sverige. Jag har arbetat både i Sundsvall och i Girón (Kiruna) och tycker att det finns en alldeles särskild gästfrihet här uppe som jag tycker väldigt mycket om. Men inget hade kunnat förbereda mig på den värme och välvillighet jag mötte sen jag kom hit. Vart än jag gått har man hälsat mig välkommen. Önskat mig lycka till. Och mitt hjärta har blommat och slagit rot.


Jag vill därför ta tillfället i akt att här återgälda all denna värme och säga att det är min förhoppning att värna och vårda det förtroende som blivit mig givet. Och att oavsett var du bor i länet hoppas jag att du skall känna att Västerbottensteatern är din teater!

Välkomna!
Fransesca Quartey, Teaterchef/VD

 

Foto av Maria Steén får inte reproduceras utan hennes tillstånd.

www.mariasteen.com

 

Kommentarer(0) - Läs/Skriv

En produktion av VIDVINKEL webb & teknik